Poliüretan Malzemenin Isı, Ses ve Su Yalıtımındaki Önemi

Poliüretan Malzemenin Isı, Ses ve Su Yalıtımındaki Önemi

Poliüretan kaplama malzemesinin teknik özellikleri sayesince poliüretan malzeme ısı, ses ve su yalıtımında kullanılmaktadır. Peki bu poliüretan malzeme nedir? Cevap vermek gerekirse poliüretan polimer malzeme ailesinde yer alan önemli bir maddedir. Poliol, izosiyanat ve suyun kimyasal bileşiminden meydana gelmektedir. Poliüretan kullanım alanları o kadar geniştir ki bu madde adeta mükemmel bir keşiftir. Ses, ısı ve su yalıtımı gerektiren alanlar dışında hacmen genişleme oluşturan ve süngerimsi bir yapıya kavuşan bir madde olmasından dolayı dolgu köpüğü olarak da kullanılmaktadır. Poliüretan ısı yalıtımını, poliüretan ses yalıtımı ve poliüretan su yalıtımı uygulamalarını ayrı ayrı inceleyerek her bir konu hakkında bilgi verelim ve son olarak da poliüretan malzemenin avantajlarından bahsedelim.


Poliüretan ısı yalıtımı uygulamaları bina çatı kaplamaları, zemin altı uygulamaları ve duvar uygulaması yöntemiyle ısı yalıtımı olarak bölünebilmektedir. Bina çatılarının ve çatı aralarının ısı yalıtımındaki büyük etkisi sebebi ile bu alanların yalıtımının dikkatle yapılması gerekmektedir. Poliüretan kaplama malzemenin teknik özelliği ile bir kere ısı kazandığında oldukça yavaş bir ısı salınımı yapan bir maddedir. Böylece tavan, taban ve yan duvar yalıtımında farklı uygulanma teknikleriyle kullanılmaktadır. Poliüretan ısı dayanımı yüksek bir malzemedir ve en doğru uygulama yöntemi olan enjeksiyon uygulaması ile yapılması gerekmektedir. 3DEPOKSİ firması olarak poliüretan izolasyon uygulamalarındaki başarılarımız ile müşterilerimize kaliteli hizmetin keyfini sunmaktayız. 


Poliüretan malzemesi hammaddelerinin püskürtme esnasında bileşerek uygulandığı yüzeyde oluşmasını sağlamaktadır. Poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri poliüretan malzemesinin oluşturduğu uzun moleküler bağlar sayesinde olmaktadır. Uzun moleküler bağlar moleküller arasından su moleküllerinin sızmamasını sağlamaktadır. Poliüretan su izolasyon hizmeti veren firmamız sağladığı uygun poliüretan enjeksiyon uygulaması fiyatları ile müşterilerin büyük bir avantaj sağlamaktadır. Poliüretan su yalıtımı uygulaması enjeksiyon yöntemi ile bina temellerinin su çekmemesi ve zemin altı sularından etkilenmemesini sağlamaktadır. Poliüretan su yalıtım kaplama uygulaması binalarda çatı kaplaması olarak kullanılmaya başlaması ile bakımı oldukça zor olan kiremit ve türevi uygulamaları oldukça azaltmıştır. Bina çatılarında kiremit ve türevi uygulamalara göre kat be kat daha verimli çözümler üreten poliüretan kaplama verimi oldukça yüksektir. 


Poliüretan köpük ses yalıtımı hizmeti poliüretan malzemesinin köpüklü ve süngerimsi yapısı sebebi ile sesi absorbe etmesi sayesinde yapılmaktadır. Ses dalgalar halinde yayılmakta ve katı malzemelerde daha yoğun bir iletim şekline sahiptir. Sesin bu yapısı ve poliüretan köpüklerinin yumuşak süngerimsi dokusu ile karşılaştığında süngerimsi yapı içerisinde ses dalgaları absorbe edilmektedir. Ses yalıtımı yan yana ve üst üste olan dairelerin birbirine ses iletmemesi, özel maksatlı sessizlik gerektiren kayıt odaları ile toplantı salonları için kullanılmaktadır. Ses yalıtım spreyi poliüretan köpük dolgu malzemesi olarak da kullanılmaktadır. Ancak daha büyük alanlarda yapılacak profesyonel uygulamalar için firmamıza başvurabilirsiniz. 


3DEPOKSİ firmamız Epoksi malzemesinin uygulamasında olduğu gibi poliüretan ve polyurea izolasyon uygulamalarında da tecrübesi ve hizmet kalitesi ile rakiplerinden sıyrılmaktadır. Poliüretan izolasyon uygulaması fiyatları için firmamızla iletişime geçebilir ya da firmamızın kataloglarını inceleyebilirsiniz. Poliüretan yalıtım uygulamaları ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz iletişim kanallarımızı kullanabilirsiniz. Epoksi ve poliüretan malzemelerdeki uygulama tecrübesi ve uygulamadaki en yenilikçi olan firmamız müşteri memnuniyeti ilkesi ile hareket etmektedir. Müşteri memnuniyeti ilkemiz gereğince müşterilerimizin talepleri dinlenmekte almak istedikleri hizmet ve sorunları dinlenerek en uygun çözüm teklifi müşterilerimize anlatılmakta ve en uygun fiyat teklifi sunularak müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bütün aşamalarda gerekli kolaylığı sağlamaktadır.

Sayfayı Paylaş :

Sayfayı eposta eki, whatsapp gönderisi, twitter gönderisi veya facebook hikayesi olarak paylaşabilir, daha fazla kişinin ilgi göstermesine katkı sağlayabilirsiniz.






Benzer Yazılar

Zemin Kaplama Bizden Sorulur. 3D Epoksi Türkiyenin en güvenilir ve en çok tercih edilen marka adreslerinden birisidir. Sektördeki tecrübelerimizle değerli müşterilerimize kaliteli işcilik ve doğru malzeme seçimi ile hizmet vermekteyiz. Sektörün öncü markalarından olan firmamız epoksi kimyasına en uygun ve doğal yöntemleri tercih etmekte, ürünlerimiz sağlıklı ve uygulamalarımız hijyeniktir.

WHATSAPP İLETİŞİM