Su Geçirmez Poliüretan Zemin Kaplama, Yalıtım, Estetik Zemin Dokusu

Su Geçirmez Poliüretan Zemin Kaplama, Yalıtım, Estetik Zemin Dokusu

Poliüretan malzemesi polimerik hammadde malzemelerin uygun katalizörlerle etkileşime girdiği ekzotermik bir tepkime sonucu oluşur. Kuruduğunda sert ve süngerimsi bir yapıya kavuşmaktadır. Poliüretan yoğunluk hesaplama yöntemleri ile karşım miktarı belirlenerek ne kadar kalınlaşacağı ve sertleşeceği belirlenebilmektedir. Poliüretan nedir nerelerde kullanılır gibi konularda bilgi bulabileceğiniz bu yazımızda poliüretan enjeksiyon makinesi ile yapılan uygulamalar hakkında bilgiler bulabileceksiniz. Poliüretan hammadde karışımları ile oluşturulan malzemeler sayesinde ısı, ses ve su yalıtımı sağlanabilmektedir. Poliüretan mekanik özellikleri sayesinde darbelere ve suya karşı oldukça dayanıklıdır. Poliüretan malzemesi çatı kaplamalarında su geçirmez özellikleri ile kiremit türevli çatı kaplama uygulamalarının yerini almaktadır. 


Poliüretan köpük karışımı kullanım alanlarından birisi olan çatı kaplama hizmeti firmamız 3DEPOKSİ tarafından verilmektedir. Poliüretan köpük makinası ile yapılan uygulamalar yüzeylerin kaplanmasın da maksimum yüzey alanı oluşturduğu için en faydalı yöntemdir. Poliüretan köpük çatı yalıtımı gerekliği çatı akmalarını önlemesi ve ısı yalıtımı sağlamasıdır. Çatı katlarında çatı duvarlarının yağmur sularını emerek alt katlara verebilmektedir. Beton zeminlerin su emmesini engellemek için yalıtım uygulaması yapılması gerekmektedir. Poliüretan köpük ve kaplama uygulamaları iki farklı uygulamadır. Poliüretan malzeme köpük malzeme gibi kabarmadan bir plastik katman gibi uygulandığı alanı sararak yapısı ile suyu yüzeyde tutmakta ve beton zeminin emmesini engellemektedir. Böylece su yalıtımı sağlanmaktadır. 


Poliüretan köpük su geçirir mi yukarıdaki paragrafta anlattığımız gibi geçirmez. Malzeme uzun moleküler bağlarla oluştuğundan su moleküllerinin arasından geçmesini engellemektedir. Poliüretan kaplama uygulaması yalnızca bina çatılarında değil aynı zamanda bina yapılarının temel koruma duvarlarında da uygulanarak bina temellerinin suya maruz kalarak kullanım ömrünün azalmasını engellemektedir. Poliüretan kaplama uygulamaları suya karşı dayanıklılıkları ile son dönemde havuz zeminleri alanlarda da uygulanmaktadır. Suya karşı bu kadar büyük dayanımı ve yalıtım özelliği sayesinde boru hatlarının yalıtım ve izolasyonunda da poliüretan kaplama kullanılmaktadır. Boru hatlarının sızdırmazlığını sağlamak oldukça zor bir işlem olabilir. Bu sebeple poliüretan kaplama petrol ve su gibi malzeme taşıyan boru hatları ile sıcak su ısıtma hatlarının izolasyon ve yalıtımında tercih edilmektedir.


Poliüretan köpük levha ise bina duvarlarına uygulanmak amacıyla üretilmiş kalıp poliüretan köpük malzemelerdir. Bina cephe kaplamaları sayesinde evlerin ve ofislerin ısı kaybını engellemektedir. Daha düşük ısıtma maliyetleri elde etmek için köpük yalıtım uygulaması en etkili çözümdür. Köpük uygulaması sadece ısı korumak amacıyla değil, soğuk odalarında soğukluğunu koruması amacıyla uygulanmaktadır. Bu uygulamalar sayesinde poliüretan yalıtım kaplaması ısı ile ilgili her türlü alanda kolaylıkla yapılmaktadır. Isı yalıtımları bina zemin, tavan ve duvarlarına yapılarak alttan, üstten ve kanatlardan büyük bir koruma sağlamaktadır. Yüksek bir tasarruf sunan yalıtım kaplama uygulaması herkes tarafından bilindiği aşikâr olduğundan bu konularda bir şey söylemeye gerek duymadık.


Poliüretan yalıtım hizmeti veren 3DEPOKSİ firmamız sayesinde binalarınızın inşaat aşamalarından başlayan süreçle tüm kullanım zamanlarında uygulanabilmektedir. İstediğiniz kaliteli yalıtım ve poliüretan kaplama hizmetleri hakkında firmamızdan bilgi alabilmek için canlı destek hatlarımızdan faydalanabilirsiniz. Canlı destek hatlarımızdan edindiğiniz bilgi ve fiyat tekliflerimiz için müşterilerimiz bize her zaman ulaşabilmektedir. Müşterilerimizin talep ettikleri hizmetlerin her birinde müşteri memnuniyeti ilkemiz gereğince müşterilerimiz hizmetlerimiz ve yaptığımız işlemler hakkında detaylı olarak bilgilendirilmektedir. Poliüretan kaplama fiyatları açısından sektörünün en uygun listelerine sahip olan firmamız müşterileri tarafından tereddütsüz tercih edilmektedir. Müşteri memnuniyeti ilkemiz sayesinde hizmet verdiğimiz sektörde kaliteli hizmet ve en uygun fiyatları ile firmamız parmakla gösterilmektedir.

Sayfayı Paylaş :

Sayfayı eposta eki, whatsapp gönderisi, twitter gönderisi veya facebook hikayesi olarak paylaşabilir, daha fazla kişinin ilgi göstermesine katkı sağlayabilirsiniz.






Benzer Yazılar

Zemin Kaplama Bizden Sorulur. 3D Epoksi Türkiyenin en güvenilir ve en çok tercih edilen marka adreslerinden birisidir. Sektördeki tecrübelerimizle değerli müşterilerimize kaliteli işcilik ve doğru malzeme seçimi ile hizmet vermekteyiz. Sektörün öncü markalarından olan firmamız epoksi kimyasına en uygun ve doğal yöntemleri tercih etmekte, ürünlerimiz sağlıklı ve uygulamalarımız hijyeniktir.

WHATSAPP İLETİŞİM